Нюкасъл надви Тотнъм


И. Ангелов

Нюкасъл посрещна Тотнъм в срещата от третия кръг на английската Висша лига. В една от най-очакваните срещи видяхме множество ситуации и добър футбол, при който домакините поведоха, Тотнъм се върна след някои рокади на треньора, но "свраките" отново се добраха до победа чрез талисмана Александър Исак за 2:1.

В 37-ата минута Нюкасъл излезе напред въпреки че не впечатляваше в играта до момента, когато Кели напредна от ляво и върна за Барнс, който се включи на дузпата за 1:0. По-рано Исак в една ситуация обаче се размина с гола на сезона когато от дистанция прехвърли вратаря и топката се спря от горната греда. Тотнъм отговори с две добри възможности пред Папе Сар, спрени от Поуп.

На почивката Бренан Джонсън се появи за Тотнъм и именно той в 55-ата минута бе в основата на гола за 1:1 когато удар на Мадисън попадна в него и той стреля към Поуп, вратарят изби топката от пътя към вратата, но Дан Бърн с лош опит да изчисти я вкара в мрежата си.

Така в игра за Нюкасъл в нападение се появи Джейкъб Рамзи, и в 78-ата минута той поведе една контра, в края на която пусна за Исак на празна врата за победното 2:1.

75