С пореден хетрик Холанд потопи Уест Хем


И. Ангелов

Уест Хем Юнайтед посрещна Манчестър Сити в срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес шампионът вкара всичките голове, един в своята врата, и три чрез 24-тия хетрик в кариерата на Ерлинг Холанд във вратата на "чуковете" за крайно 3:1.

В 11-ата минута нападателят откри резултата когато Бернардо Силва открадна топката от съперник близо до полето, изведе Халанд веднага и от дузпата той стреля ниско покрай Ареола за 1:0. В 18-ата минута мощен удар на Де Брюйне намери гредата, а друго опасно положение бе феноменално спасено от Ареола, който при полета се удари в гредата си и това предизвика смяна с Фабиански на полувремето.

Преди това в 19-ата минута Боуен навлезе от дясно и центрира остро, а Диаш вкара топката през Едерсон в собствената врата за 1:1.

Това не притесни особено Сити и атаките продължиха до нов гол в 30-ата минута. Тук Рико Люис намери нападателя на стрелкова позиция и той почти отнесе главата на вратаря за 2:1.

След почивката Уест Хем опита да създаде повече и организира някои опасности пред Едерсон, но след като не стигна до резултат, в 83-ата минута резервата Нунеш изведе отново Холанд в полето и отново с левия си крак той оформи хетрик с последния гол през Фабиански - 3:1.

59