Ман Юнайтед привлече Угарте


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед обяви придобиването на полузащитника на ПСЖ Мануел Угарте.

След като премина медицински преглед, Угарте подписа договор с Юнайтед до юни 2029 г. с опция за удължаване с 12 месеца.

Смята се, че 23-годишният Угарте струва на Юнайтед 60 милиона евро (50,5 милиона паунда), включително 10 милиона евро (8,4 милиона паунда) под формата на бонуси. ПСЖ има право и на 10 процента от последващата препродажба на играча на Червените дяволи.

Угарте прекара само един сезон в ПСЖ, след като премина в Париж от Спортинг. През този сезон Мануел спечели Лига 1 и Купата на Франция.

Угарте, който има 22 мача за Уругвай, беше регистриран твърде късно, за да може Юнайтед да го използва за мача от Висшата лига срещу Ливърпул.

"Невероятно е усещането да се присъединиш към клуб от такъв калибър и това е клуб, който се възхищава от цял ​​свят. Проектът, който обсъдихме с футболните лидери на клуба, е изключително вълнуващ. Манчестър Юнайтед е амбициозен клуб и аз съм амбициозен играч.

Страстта на феновете е много важна за мен. Знам колко невероятни са феновете на Юнайтед и нямам търпение да изпитам Олд Трафорд. Аз съм човек, който е толкова усърден да успее. Ще се жертвам и ще дам всичко от себе си за моите съотборници. Заедно ще се борим за трофеи и ще достигнем нивото, от което се нуждае този клуб“, заяви Угарте.

94