Челси ще надиграе и Кристъл Палас


И. Ангелов

Челси - Кристъл Палас 
Стадион: Стамфорд Бридж 
Дата: 01.09.2024 г. 
Час: 15:30 ч. 

Челси успя да достигне Шампионска лига след срещата си в четвъртък вечер, когато отстъпи на Сервет, но все пак с общ резултат 3:2 се справи. Енцо Мареска сега ще се надява връщането в лигата да върне и настроението, с което тимът му разнищи Уулвс последно във Висшата лига с 6:2. 

Кристъл Палас взе първата си победа за сезона през седмицата с 4:0 над Норич в Купата на лигата. На "Стамфорд Бридж" обаче тимът има 14 поредни загуби. 

Откъм състави, при домакините под въпрос е Ромео Лавия, който ще премине късен преглед преди мача. Очаква се до началото на двубоя да са продадени Стърлинг и Чилуел, тъй като трансферният прозорец ще затвори. Рийс Джеймс е аут с контузия.

При гостите с проблеми са само Франка и Риад. Спекулира се цяло лято с Марк Гуехи, който може да напусне защитата преди да затвори трансферното лято.

С 14 поредни победи у дома над този съперник, и с оглед последния кръг в лигата, Челси не може да не е фаворит в двубоя. Мареска изглежда напипа и най-добрия си състав за първенството, съдейки по представянето в нападение.

Прогноза: Челси - Кристъл Палас 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Кристъл Палас (Оливер Гласнер)
 
Хендерсън
   
Клайн
Гуехи
Ричардс
Мунсоз
Уортън
Лерма
Мичел
Камада
Матета
Езе
Феликс
Нето
Палмър
Мадуеке
Енцо
Кайседо
Кукурела
Густо
Колуил
Фофана
   
Санчез
 
Челси (Енцо Мареска)

Прогноза: Челси - Кристъл Палас 3:1

34