Челси обмисля сензационна сделка за размяна с Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Челси обмисля късен трансфер на Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед и се надява, че може да бъде постигната дръзка сделка за размяна, в която е замесен Рахим Стърлинг.

Санчо неочаквано зарови брадвата с Ерик тен Хаг по-рано това лято след спора им през септември миналата година, който завърши с изваждането на английското крило от отбора.

Въпреки това, въпреки че участва редовно за "червените дяволи" в предсезонната подготовка, Санчо бе оставен извън стартовия състав за първите две срещи във Висшата лига срещу Фулъм и Брайтън.

Тен Хаг потвърди, че Санчо се бори за правото си да играе заедно с останалите си съотборници, но все още се смята, че окончателно напускане преди крайния срок за трансфер в петък е най-вероятният резултат от сагата.

Завръщането в Борусия Дортмунд - където той прекара втората половина на кампанията 2023-24 под наем - не е осъществимо, докато преговорите с Пари Сен Жермен също не доведоха до нищо, но Ювентус очевидно се интересува от Джейдън.

Като алтернатива, The Telegraph твърди, че Санчо може да получи спасителен пояс във Висшата лига от Челси, който проучва закъсняла сделка и също е готов да хвърли своя собствен атакуващ изгнаник в Стърлинг.

Подобно на Санчо, бившето крило на Ливърпул и Манчестър Сити също бе отстранено от отбора на Енцо Мареска - въпреки че игра в предсезона - и търси нов клуб преди трансферният прозорец да затвори.

Ман Юнайтед очевидно е наясно с интереса на Челси към Санчо, който регистрира само 12 гола и шест асистенции в 83 мача за "червените дяволи",  но "сините" все още не са направили официален ход за крилото.

Докладът добавя, че преминаването в Ювентус все още е по-вероятно, отколкото преминаването на "Стамфорд Бридж" за Санчо, на когото Манчестър Юнайтед даде оценка от £40 милиона, но те също могат да бъдат готови за заем със задължение за закупуване.

Въпреки това, ако Санчо трябва да напусне временно, "Червените дяволи" очевидно ще поискат заплатата му да бъде покрита изцяло, нещо, което може да създаде проблем при преговорите с Ювентус.

По номинална стойност Стърлинг и Санчо, които се насочват в противоположни посоки, незабавно ще решат един проблем както за Челси, така и за Ман Юнайтед, които ще се отърват всеки от един нападател в изгнание без бъдеще в клуба.

Дали Санчо наистина ще получи внимание в Челси обаче е съвсем друг въпрос, тъй като Педро Нето може да очаква редовни минути след смяната си с големи пари, докато Нони Мадуеке може да направи себе си неотменен с хеттрика си на Уулвърхемптън Уондърърс.

Място може да се отвори за англичанина, ако Михайло Мудрик бързо изпадне в немилост от страна на Мареска, който досега не крие разочарованието си от украинеца, но Челси със сигурност трябва да прекара последните дни от прозореца, давайки приоритет на подписването на опитен нападател.

Стърлинг вероятно би могъл да очаква по-добър късмет в Ман Юнайтед, тъй като пристигането му може да даде на Маркус Рашфорд нужния тласък, от който се нуждае, за да преоткрие най-добрата си форма, но Алехандро Гарначо и Амад Диало със сигурност доказаха своите титулярни качества.

Нападателят на Челси вероятно също ще трябва да приеме и удар върху заплатата си от 300 000 паунда на седмица, така че въпреки че такава сензационна размяна без съмнение би била сделката на лятото, това може би все пак ще остане една фантазия.

118