Арсенал надигра Астън Вила на гости


И. Ангелов

Астън Вила посрещна Арсенал в срещата от втория кръг на английската Висша лига, и днес "артилеристите" се реваншираха за двете си загуби миналия сезон срещу този съперник, като спечелиха пред публиката на съперника с 2:0. Ключов за гостите се оказа резервата Леандро Тросар, чието появяване доведе до головете за тима на Микел Артета.

До почивката очаквано Арсенал владееше повече, но най-голямото положение бе пред Оли Уоткинс за "виланите", защото той пропусна изключително положение. Домакините действаха най-вече чрез Морган Роджърс, който остана най-добрият играч до края за тях, а Салиба блестеше в защитата на Арсенал.

След почивката Давид Рая се прояви изключително отново срещу Уоткинс за да запази резултата, а в 65-ата минута Леандро Тросар се появи в игра за гостите. Почти веднага - в 67-ата минута след атака от дясно топката попадна на пътя на крилото и той насочи през Мартинез за 1:0.

В 77-ата минута белгиецът също беше в светлините когато напредна от ляво и обърна до другия фланг и Сака, а англичанинът предостави на Партей на границата за полето за фалцов удар в обсега на Мартинез, който успя само да избие в мрежата си за 2:0.

58