Артета обясни кога ще обсъди новия договор


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета потвърди, че ще започне преговори за нов договор след затварянето на летния трансферен прозорец.

По-рано това лято Артета влезе в последната година от договора си с Арсенал, където е наставник от 2019 г.

В предишните два сезона Арсенал се бори за титлата във Висшата лига, така че клубът, разбира се, иска да продължи сътрудничеството си с испанския специалист.

Въпреки това, 42-годишният Артета ще се съсредоточи върху трансферите през следващата седмица и едва след затварянето на прозореца Микел иска да седне на масата за преговори.

"Да, така е.

Трябваше да се съсредоточим върху трансферния прозорец и да направим и обсъдим доста неща. Това е, което правим и ще се погрижим за договора в подходящия момент.

На първо място, много съм благодарен за мястото, където седя. Благодарен съм за хората, с които работя всеки ден, защото наистина е трудно да се намери такъв вид хармония, такъв вид доверие и този вид подравняване във визията.

Това е нещо, което винаги споменавам, защото вярвам, че ни очакват вълнуващи времена. Много е вълнуващо и аз съм много развълнуван от това", заяви Артета, цитиран от Evening Standard.

47