Илия Илиев: ЦСКА – София се отърва от разгром


Н. Гавазов

Бившият играч на Славия и голям любимец на "белите“ фенове Илия Илиев сподели пред "Мач Телеграф“, че славистите са могли да победят ЦСКА-София с повече от 1:0 и "червените“ са се отървали от разгром. Той заяви, че "белите“ имат бъдеще и вижда отбора с лекота да е сред най-добрите шест в крайното класиране.

"Напълно заслужена победа за Славия. Честно казано, ЦСКА – София се отърва от разгром. Ключовото за този успех на "белите“ беше, че в средата на терена представянето на халфовете на Славия беше на много високо ниво. Направиха наистина уникален мач. Няма как да не отличим Иван Минчев, който успя и да отбележи попадението, което донесе трите точки. Според мен Славия спечели мача в средата на терена. От отбора си тръгнаха някои ключови играчи, но мисля, че към този момент това не си личи. Играят добре момчетата. Добре ще е да се реализира и по-голям процент от създадените опасности пред противниковата врата. Мисля, че това ако се случи, Славия ще играе още по-добре с всеки изминал мач. В края на сезона съм сигурен, че с лекота отбора може да е в Топ 6″, заяви той.

"Определено вече ясно се вижда почеркът на Златомир Загорчич. От няколко години момчетата са заедно и си знаят силните и слабите страни. Мисля, че младите момчета добре се вписаха. Славия определено има бъдеше! Всички дават всичко от себе си. Срещу ЦСКА - София много силно играха Галин Иванов, Иван Минчев и Кристиян Стоянов. Тези момчета направиха много хубави неща. В Славия има лидери и те са Галин и Иван, което е нормално предвид техния опит. Много е важно, че играчите създават положения и когато успеят да ги реализират повечето от тях, нещата ще изглеждат още по-добре. Мисля, че има дълбочина в състава и играчи на пейката, които във всеки един момент могат да влязат и да помогнат. Славия игра много силно. В предстоящата среща с ЦСКА 1948 съм на мнение, че няма да загубим този двубоя“, завърши Илиев.

64