Стъридж се усъмни в IQ на Джаксън


Н. Гавазов

Бившият играч на Ливърпул, Челси и Манчестър Сити Даниел Стъридж постави под съмнение футболния интелект на нападателя на "сините" Никълъс Джаксън.

Миналата неделя Челси претърпя домакинска загуба с 2:0 от Сити. В края на първото полувреме при все още 1:0, Джаксън порази вратата на съперника, завършвайки след удар от далечна дистанция на Коул Палмър, който бе отразен неуспешно от Едерсон.

Радостта на Джаксън и партньорите му обаче бе прекъсната от сигнал за засада. VAR само потвърди, че Никълъс е бил в засада, както бе няколко пъти по-рано в мача, а за Стъридж това подсказва, че 23-годишният сенегалец не разбира как да се справя в подобни ситуации.

"Всичко е въпрос на детайли. Наистина детайли. А също и IQ.

Понякога трябва да знаеш: "Добре, другият играч ще отправи удар и аз трябва да намеря правилното време, за да избързам, в случай че вратарят пусне топката".

Като атакуващ играч, централен нападател, знаете, че тези възможности рядко идват. Вратарите рядко изпускат топката. Така че, когато това се случи, трябва да сте в правилната позиция, за да се възползвате от шанса си. Много е трудно да получите шанс да отбележим лесен гол.

Важно е за вас да настроите бягането си по правилния начин, за да избегнете засада и да се възползвате от шанса, който дойде в този мач. Той може да няма по-добър шанс“, заяви Стъридж.

111