Тен Хаг промени решението си за Каземиро


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг промени решението си относно продажбата на полузащитника Каземиро.

Според слуховете, в края на миналия сезон е имало разрив в отношенията между Тен Хаг и Каземиро - наставникът бил недоволен от продължителния спад на своя възпитаник, който дори не участва във финала на ФА Къп.

Наистина, Каземиро игра много по-зле миналия сезон от дебюта си за Юнайтед, след като премина от Реал Мадрид за 70 милиона паунда. На моменти изглеждаше, че ветеранът е извън форма и наднормено тегло.

Като се има предвид това, имаше очаквания, че Юнайтед ще освободи Каземиро през този трансферен прозорец. Саудитска Арабия бе посочвана като най-вероятната дестинация за 32-годишния бразилец.

The Sun обаче твърди, че Каземиро е успял да си върне привързаността на Тен Хаг. Играчът се завърна от ваканция в добра физическа форма, като потвърди това с изявите си срещу Манчестър Сити в мача за Суперкупата на ФА и срещу Фулъм в първия кръг на Висшата лига.

Следователно Каземиро ще остане в Юнайтед за сезон 2024/25. Ако някой полузащитник напуска "Олд Трафорд" преди края на лятото, това е Скот Мактоминей.

114