Вълците ще си тръгнат само с точка от Иууд Парк


П. Пенков

Блекбърн - Уулвърхемптън
Стадион: "Иууд Парк", Блекбърн
Дата: 13.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

В събота от 17:00 часа българско време Блекбърн Роувърс и Уулвърхемптън откриват 1-ия кръг от новия сезон от английската Висша лига. Те се изправят един срещу друг на стадион "Иууд Парк", след като и двата тима се бориха за оцеляването си през миналата кампания. Мениджърът на домакините Стив Кийн успя да спаси отбора от изпадане, след като Роувърс постигнаха победа с 3:2 именно срещу вълците в края на кампания 2010/2011г.
Блекбърн досега не е прояви сериозна роля през летния трансферен прозорец, но успя да се сдобие с няколко нови попълнение. Това са нападтелят на Дънди Юнайтед - Дейвид Гуудуили, сръбския полузащитник Радослав Петрович и бившия бранител на Абърдийн - Майл Андерсън. Освен новите имена в клуба, Блекбърн се раздели и с някой основни играчи през това лято. Фил Джоунс премина в Манчестър Юнайтед за сумата от 16,5 милиона паунда, благодарение на качествата си и възможността си да играе като атакуващ защитник, което се очаква да изостри атаката на червените дяволи. Водещата роля през новият сезон Стив Кийн очаква да заемат привлечените през януарския трансферен прозорец футболисти. Това са аржентинецът Мауро Формика и младата звезда на Испания - Рубен Рочина, като по този начин се надява парите, които бяха дадени от клуба да се върнат отново в касата.

Блекбърн Роувърс вероятно няма да може да разчита на двама от най-опитните си цетрални защитници. Крис Самба е под съмнение за игра, поради травма в слабините, докато Райън Нелсън, който наскоро се завърна към тренирвки, все още изпитва болки след операцията на коляното, на която се подложи. Новият полузащитник на Роувърс Родаслав Петрович няма да може да вземе участие в тази среща, тъй като все още не е получил работна виза.

Съперниците им Уулвърхемптън Уондърърс със сигурност се надяват предстоящият сезон да бъде по-успешен от предишния, който беше особено стресиращ за феновете на тима, след като вълците бяха пред сериозната опасност да се разделят с елита на английския футбол. Благодарение на усилията на клуба в последните седмици на отминалата кампания и желанието им за оставане, Уулвс успя да запази елитния си статут и стадион "Молиню" отново да бъде дом на срещите от английската Висша лига за трета поредна година. Впечатление през миналия сезон направи, че съставът на Мик МакКарти успяваше да победи отбори като Манчестър Юнайтед и Челси, но изпитваше големи трудности срещу по-слабите отбори и поради тази причина Уулвърхемптън не успя да финишира на по-добра позиция в крайното класиране.

Относно настъпилите промени в състава през лятото, Джейми О'Хара се присъедини към вълците, след като впечатли с престоя си през миналата кампания, когато беше отдаден под наем от Тотнъм, затова мениджъра взе решението да заплати 5 милиона паунда и да си осигури услугите на полузащитника. Освен това обещаващият полузащитник Роджър Джонсън бе привлечен от изпадналия Бирмингам за сумата от 7 милиона паунда, като беше определен за капитан на оранжевите. Стражът Дорус де Врие се присъедини към състава от Суонзи, като се очаква да бъде резерва на титулярния вратат - Уейн Хенеси.

Нападателят на вълците Кевин Дойл може да не започне в първия двубой на тима от новия сезон във Висшата лига. Дойл получи контузия в коляното по време на контролната среща на Ейре с Хърватска, но мениджъра Мик МакКарти определи шансовете му за игра на 70 процента. Новото попълнение и назначен за капитан на отбора - Роджър Джонсън ще направи дебюта си, докато халфовете Дейв Едуардс и Адлен Гуердуора са аут, поради контузии.

Прогноза: Блекбърн - Уулвърхемптън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

16 юли Блекбърн - Акрингтън Стенли 2:1 (Приятелска среща)
16 юли Морекамб - Блекбърн 1:1 (Приятелска среща)
27 юли Астън Вила - Блекбърн 1:0 (Приятелска среща)
30 юли Китчий - Блекбърн 0:3 (Приятелска среща)
06 август Килмарнък - Блекбърн 1:4 (Приятелска среща)

Уулвърхемптън:

19 юли Уолсъл - Уулвърхемптън 2:3 (Приятелска среща)
23 юли Нотс Каунти - Уулвърхемптън 1:1 (Приятелска среща)
27 юли Селтик - Уулвърхемптън 0:2 (Приятелска среща)
30 юли Ипсуич - Уулвърхемптън 1:2 (Приятелска среща)
06 август Уулвърхемптън - Реал Сарагоса 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Уулвърхемптън

68 мача
29 победи за Блекбърн
13 равенства
26 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 138:133 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 2.10
Равен - 3.25
Уулвърхемптън - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 2.05
Равен - 3.20
Уулвъхемптън - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
127