Текстър потвърди желанието си да купи Евертън


Н. Гавазов

Съсобственикът на Кристъл Палас Джон Текстър потвърди желанието си да купи Евертън.

Компанията на Текстър Eagle Football Group в момента притежава 45 процента от Палас и американският бизнесмен първо ще трябва да продаде този дял, преди да може да стане собственик на Евертън.

Eagle Football Group вече притежава Лион във Франция, Ботафого в Бразилия и Моленбек в Белгия, а също така търси да купи клуб в Португалия, което може да отвори повече възможности за Евертън да привлече играчи.

"Покупка на Евертън? Аз все още съм частен собственик на Палас и ще трябва първо да продам дела си, преди да мога да купя каквото и да било. Ние ясно изразихме интереса си към закупуване на британски клуб, независимо дали е Чемпиъншип или Висша лига.

Да, обмисляме закупуването на Евертън, както и други, но първо трябва да уредя проблема с Палас.

Аз съм англофил, що се отнася до футбола. Някои от легендарните отбори във Висшата лига и Чемпиъншип, които гледах докато растях, са привлекателни за мен. Те също са привлекателни за нашия бизнес модел – ако следвам тези страхотни отбори, както и спортисти от цял ​​свят.

"В момента купуваме играчи в Бразилия, които мечтаят да играят в Европа. В нашата система от клубове е важно да имаме един от тези страхотни, истински английски клубове“, заяви Текстър пред Daily Mirror.

69