Сътън посъветва Гордън да откаже на Ливърпул


Н. Гавазов

Бившият играч на Челси Крис Сътън посъветва нападателя Антъни Гордън да отхвърли интереса на Ливърпул и да остане в Нюкасъл.

В пресата все още се носят слухове, че Ливърпул може да се завърне за Гордън, след като не успя да вземе 23-годишния англичанин през юни.

Сътън признава, че един ден Гордън ще премине в Ливърпул, за който Антъни е привърженик от дете, но засега според Крис е по-добре бившият играч на Евертън да продължи развитието си в Нюкасъл.

"Чух тези слухове за Антъни Гордън преди няколко месеца и това някак ме озадачава. Първо, не знам как биха се почувствали феновете на Нюкасъл, ако той бъде продаден.

Когато Гордън бе в Евертън, не бях единственият, който се съмняваше дали има правилния темперамент. Но за негова чест той отиде в Нюкасъл, където свърши много работа под ръководството на Еди Хоу. Той бе брилянтен през миналия сезон, представяйки се много добре.

Ако бях на негово място, нямаше да бързам да напусна Хау и Нюкасъл. Феновете там наистина го прегърнаха – и той чувства тази любов. Освен това има много добри отношения с мениджъра и това е ключът.

Преместването в Ливърпул изглежда привлекателно за него и ще се случи един ден. Но засега има смисъл да остане в Нюкасъл“, заяви Сътън.

68