Сити ще вземе Къмюнити Шийлд срещу Ман Юнайтед


И. Ангелов

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 
Стадион: Уембли 
Дата: 10.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

В събота следобед след едно любопитно лято, Висшата лига вдига отново завесите с традиционната си среща по откриване на сезона, а именно тази за Къмюнити Шийлд, където за 2024 г. ще спорят Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Ман Сити загуби последните три поредни срещи за трофея, като отстъпи на Лестър, Ливърпул и Арсенал, заради което Пеп Гуардиола ще търси да се реваншира срещу може би най-важния за историята съперник в този момент. 

Ман Юнайтед лиши Сити от домашния дубъл като против очакванията взе финала на ФА Къп срещу "гражданите" в последния сезон, и сега Тен Хаг ще се надява да стартира сезона със силна заявка за намеренията си. Неговият отбор обаче отново не е в добро здравословно състояние, което беше проблем цялата минала година.

Новото попълнение Лени Йоро се контузи за сравнително дълъг период малко след дебюта си в подготвителните срещи през лятото, а Хьойлунд го последва. Под въпрос за мача са още Шоу, Мейно, Маласия, Магуайър, Еванс, Уан-Бисака, Линдельоф и Фиш, все играчи от дефанзивния вал.

Сити все още не е дал минути в подготовката за сезона на Фил Фоден, който е под въпрос заедно с Родри, Стоунс, Уокър, Люис и Едерсон.

"Гражданите" обаче разполагат с Ерлинг Холанд в нападение, който почиваше цяло лято и не бе ангажиран с националния си отбор, и изглежда през цялото време е поддържал топ форма, тъй като в предсезона формата му е феноменална и наскоро вкара 3 гола срещу Челси, след няколко попадения по-рано срещу по-нисък клас съперници.

Именно най-добрият играч във форма може да се окаже разликата в този двубой, когато все още не всички имена са в своя пик.

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Онана
   
Магуайър
Мартинез
Далот
Шоу
Мейну
Каземиро
Гарначо
Бруно
Рашфорд
Зиркзее
Холанд
Грилиш
Силва
Боб
Ковачич
Брюйне
Гвардиол
Люис
Диаш
Аканжи
   
Ортега
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Прогноза: Ман Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

37