Челси е близо до продажна на защитник


Н. Гавазов

Атлетико Мадрид става все по-оптимистично настроен относно шансовете си да привлече полузащитника на Челси Конър Галахър в сделка за £34 милиона.

Бъдещето на английския национал на "Стамфорд Бридж" е поставено под сериозен въпрос от няколко месеца, тъй като договорът му със "сините" сега има малко по-малко от година до края.

Галахър наистина проведе разговори за удължаване на договора, след като стана ключов играч за Маурисио Почетино, но продажбата му също щеше да се счита за чиста печалба поради статута му на местно лице.

Тъй като преговорите за нова сделка не доведоха до положително решение, се смята, че ръководителите на Челси са решени да продадат Галахър това лято, за да избегнат възможността да го загубят безплатно през 2025 г.

Въпреки слуховете около възможно преминаване на Конър към Тотнъм или Уест Хем Юнайтед, сега се смята, че испанският Атлетико се е позиционирал начело на опашката

Според Evening Standard отборът на Диего Симеоне сега очаква да успее с оферта от около 34 милиона паунда.

Грандът от Ла Лига се провали с първата си оферта за Галахър по-рано през прозореца, но оттогава мадридчани излязоха с подобрено предложение и полузащитникът внимателно преценява възможностите си.

Докато Галахър би се радвал да продължи на "Стамфорд Бридж" още малко, смята се, че той също е готов за ново приключение, тъй като няма индикации, че договорът му ще бъде удължен.

Докладът добавя, че Лос Рохибланкос все още може да се наложи да започне сериозна офанзива, за да убеди Галахър да напусне клуба си от детството, но има увереност, че ще постигнат сделка по традиционния начин.

Предложеният трансфер на 24-годишния футболист в Атлетико би го накарал да сложи край на 16-годишната си връзка с Челси, към който се присъедини като възпитаник през 2008 г. и оттогава има 95 мача за старшите отбори.

През това време Галахър вкара 10 гола и създаде още 10 асистенции за клуба си от детството, като спечели една Лига Европа заедно с периоди под наем в Чарлтън Атлетик, Палас, Уест Бромич и Суонзи Сити.

Може ли Челси да си позволи да загуби Галахър?

Все още не можем да кажем дали Галахър е играч от калибър на Челси, но приносът на англичанина под ръководството на Почетино говори сам за себе си и той изгради брилянтна връзка с Мойсес Кайседо в последния етап от миналия сезон.

Въпреки това, Енцо Фернандес вече се е възстановил напълно от хернията, която го извади от последните няколко седмици на 2023-24 г., въпреки че все още може да се очертава потенциална забрана, тъй като разследването на ФА на расистката буря в Аржентина продължава.

Дори и Фернандес да бъде наказан, шефът на Челси Енцо Мареска добави Киернан Дюсбъри-Хол и Ренато Вейга към своите редици в полузащитата, които също така включват Карни Чукумека , Чезаре Касадей , Андрей Сантос и Ромео Лавия.

Рийс Джеймс също заемаше централна позиция в предсезонната подготовка, така че продажбата на Галахър изглежда неизбежна.

95