Мареска е уверен, че съотборниците нормално ще приемат Фернандес


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Енцо Мареска е уверен, че завръщането на полузащитника Енцо Фернандес ще бъде добре прието от неговите съотборници.

Нека припомним, че Фернандес си навлече гнева на много съотборници в Челси, когато по-рано през юли, докато празнуваше победата с националния отбор на Аржентина на Купата на Америка, пусна предаване в Instagram и изпя расистка песен за играчите на френския национален отбор.

Така например френският защитник на Челси Уесли Фофана публично нарече постъпката на 23-годишния аржентинец, който струва на клуба 107 милиона паунда, "отявлен расизъм“.

Фернандес се завръща от почивка следващия понеделник, за да започне предсезонна подготовка с Челси, но Мареска е уверен, че всичко ще мине гладко.

"Играчът направи изявление, извини се, клубът направи същото. Не мисля, че може да се добави нещо тук, ситуацията вече е ясна.

Честно казано, не мисля, че ще има проблем с връщането му в отбора. В крайна сметка всички сме хора и не мисля, че някой от нас има лоши намерения.

Той не е станал лош човек. Мисля, че тук няма абсолютно никакъв проблем. Говорих с Енцо, говорих с много от тях. Играчът направи изявление и се извини, всичко беше изяснено", заяви Мареска.

69