Кантона: Ратклиф може да върне Юнайтед на върха


И. Ангелов

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона вярва, че сър Джим Ратклиф и неговата група INEOS могат да върнат славните дни на "Олд Трафорд". Бившият капитан на Юнайтед направи сравнения между времето си в клуба и времето под ръководството на Глейзър, когато те започнаха падението. Той посочи, че усещането да си част от едно голямо семейство е изиграло важна роля за успеха, който отборите на сър Алекс Фъргюсън постигнаха за повече от две десетилетия.

Откакто сър Джим Ратклиф и неговата група INEOS поеха управлението на клуба като миноритарни акционери, те внесоха няколко промени в ежедневното функциониране на организацията. Една такава реформа беше прекратяването на културата на работа от вкъщи, която преобладаваше в клуба след избухването на пандемията от COVID-19. Според Кантона служителите, които се връщат в клуба, ще помогнат за установяването на старото семейно усещане, което липсваше досега.

Говорейки пред The ​​Athletic, 58-годишният футболист каза: "Вярвам в движението на енергия между хората и те искат да си върнат това в Манчестър Юнайтед, което е много важно. Когато срещнеш хората тук, например срещаш жена и казваш: "Здравей, добро утро", това е като семейство. Спомням си времето, което бях в клуба. Беше голямо семейство и не само играчите, не само мениджърът, не само председателят, но и всички хора, които работят в клуба.

"Нещата се промениха, откакто Глейзър пристигнаха. Откакто сър Алекс Фъргюсън си тръгна. И е важно да си върнем това. Да имаме тази енергия. Да имаме това чувство: "Ние сме част от семейството и сме тук, мога да говоря с теб, погледна в очите ти, мога да ти стисна ръката, гледайки в очите ти, мога да те почувствам, мога да разбера защо всъщност не се чувстваш добре или защо направи това или защо се чувстваш страхотно днес. Много е важно."

След като изиграха два приятелски мача преди сезона в Норвегия и Шотландия, "Червените дяволи" са готови да посетят Съединените щати, където ще изиграят три приятелски мача срещу Арсенал, Ливърпул и Реал Бетис.

78