Ливърпул загуби в първия мач на Слот


И. Ангелов

Ливърпул беше победен от Престън Норт Енд в приятелски мач при закрити врати, като Мохамед Салах и Харви Елиът получиха игрови минути. Отборът на Слот загуби с 1-0 от гостите от Чемпиъншип на тренировъчния център AXA. Решаващият гол дойде от бившия футболист на Манчестър Юнайтед, Роби Брейди, който се възползва от грешен пас на Ливърпул и вкара от 40 метра срещу 22-годишния вратар Витезслав Ярош, като го прехвърли.

Резултатът няма значение в дългосрочен план, но това беше първата възможност за Слот да види своя отбор в действие в игрова среда. Общо 25 играчи участваха за Ливърпул, като стартираха Мо Салах, Доминик Собослай, Харви Елиът, Къртис Джоунс, Джарел Куанса, Костас Цимикас и Конър Брадли. Уатару Ендо замени Собослай след 33 минути, докато през втората половина на мача Ливърпул игра основно с много млад състав, когато Престън вкара своя гол.

Ливърпул все още беше без много от основните си играчи поради международни задължения в Европа и Южна Америка през последните седмици. Трент Александър-Арнолд, Алексис Мак Алистър, Ван Дайк, Алисон, Коди Гакпо, Райън Гравенберх, Дарвин Нунес, Андрю Робъртсън, Диого Жота, Ибраима Конате и Луис Диаз ще се върнат скоро, за да подсилят отбора.

Първият официален приятелски мач на Ливърпул е след седмица, когато ще се изправят срещу Реал Бетис в Питсбърг на 26 юли. Следват мачове от тура срещу Арсенал и Манчестър Юнайтед, преди приятелски мач на "Анфийлд" срещу Севиля на 11 август. 

132