Пропадна сделката за Евертън


И. Ангелов

Евертън и Friedkin Group обявиха, че преговорите за продажбата на клуба вече са прекратени. Собственикът на Евертън Фархад Мошири е предоставил на Дан Фридкин, който също е собственик на Рома, изключително право в преговорите за покупка на клуба. Но сега е потвърдено, че двете страни не са успели да се споразумеят за цена.

В съвместно изявление беше обявено:

"След период на ексклузивност, дискусиите между Blue Heaven Holdings и The Friedkin Group за потенциална продажба на мажоритарен дял в Евертън приключиха и The Friedkin Group няма да продължи с покупката на клуба.

"Както Blue Heaven Holdings, така и The Friedkin Group започнаха дискусии добросъвестно, за да проучат дали може да бъде договорена продажба. Тези дискусии приключиха. Страните са съгласни, че е в техен интерес Евертън да проучи алтернативни възможности.

"Friedkin Group ще остане заемодател на клуба и се гордее, че изигра ключова роля в изграждането на новия стадион, което ще помогне да се осигури светло бъдеще както за Евертън, така и за град Ливърпул.

"Blue Heaven Holdings поддържа положителни отношения с The Friedkin Group и би искал да им благодари за времето и усилията, които вложиха в този процес.

"Когато има още новини за споделяне, те ще бъдат предоставени чрез официалните комуникационни канали на Клуба.“

66