Савио: Горд съм от пристигането в Сити


И. Ангелов

Манчестър Сити привлече Савио от френския си партньор Троа. Бразилското крило прекара миналия сезон под наем в Жирона, друг клуб, собственост на компанията-майка на Сити, Сити Футбол Груп, помагайки им да се класират за Шампионската лига. Той се присъединява към Сити за 40 милиона евро, като подписва договор до 2029 г.

"Много съм щастлив и горд от себе си и от моето семейство, че ми помогнаха да стигна до тук“, каза Савиньо пред уебсайта на Сити.

"Трябва да благодаря и на Бог, че ми даде тази възможност да бъда тук в Манчестър Сити. Много съм щастлив, още не мога да повярвам, че съм тук, но с времето ще се усети.

"Това, което преживявам тук, току-що пристигнах и се обърнах към моя представител и втория си баща и казах, че би било невъзможно да откажа на Манчестър Сити.

"И те ми показваха какъв е тренировъчният център, каква е структурата на клуба.“

Савиньо, известен още като Савио, ще носи фланелката с номер 26 и също така каза: "Това е игра, която носи радост, това е игра, за която обикновено казвам, че е истинска, красива игра.

"И аз искам да започна да тренирам, за да се адаптирам към футбола на Манчестър Сити.

"Мисля, че от малък, откакто бях в Атлетико Минейро, гледах мачовете на Манчестър Сити.

"Имам приятел, чиято мечта беше да стана играч на Манчестър Сити.

"Играхме видео игри заедно и той винаги играеше като Манчестър Сити. Играх с други отбори и той каза, че мечтата му е един ден да се присъединя към Манчестър Сити и че имам потенциала да стигна дотам."

31