Рио посъветва Йоро как да успее


И. Ангелов

Най-новото попълнение на Манчестър Юнайтед Лени Йоро получи съвет от клубната легенда Рио Фърдинанд как да успее с "Червените дяволи". Лил и Манчестър Юнайтед сключиха сделка за 52 милиона паунда (68 милиона долара) за трансфера на Йоро и "Червените дяволи" направиха съобщението му официално, като французинът получи видео съобщение от Фърдинанд, който посъветва 18-годишния играч как да успее в отбора.

Във видео съобщението за Йоро легендата на Юнайтед каза: "Лени, Лени, Лени, как си, брато? Слушай, поздравления. Добре дошъл в Манчестър Юнайтед, човече. Пожелавам ти всичко най-добро. Знам, че ще работиш здраво , и това е тайната, работи усилено.

"Имаш целия потенциал. Имаш всички инструменти, човече. Имаш всичко. Готов си за рокендрол, за да направиш голямо влияние в този клуб. Това е най-добрият клуб в света. Върви и се забавлявай, човече. Хайде да вървим."

Ако бъдат постигнати конкретни спортни цели, таксата, която Юнайтед ще плати на Лил, може да се увеличи до £60 милиона ($78 милиона). Йоро, който има 60 мача за Лил, подписа петгодишен договор с тима от Висшата лига до 2029 г. Лил завърши четвърти миналия сезон и 18-годишният централен защитник бе избран за отбора на сезона, след като отбеляза гол два пъти в 32 мача от Лига 1.

18-годишният французин сега ще се присъедини към Ерик тен Хаг и новите му съотборници по-късно тази седмица, когато замине към предсезонния тренировъчен лагер и вероятно ще бъде част от отбора, който се отправя към Съединените щати.

72