Йоро лети за медицински в Манчестър


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед се приближава към подписването на Лени Йоро, тъй като стана ясно, че звездата на Лил е потеглила за медицински прегледи. Манчестър Юнайтед най-накрая е готов да привлече своя човек, тъй като Лени Йоро лети за медицински прегледи, според The ​​Athletic. Съобщава се, че 18-годишният играч е искал да се присъедини към Реал Мадрид, но е приел, че преминаването във Висшата лига е по-реалистично това лято.

Ще бъде голямо постижение за Манчестър Юнайтед да осъществи тази сделка, докато Мадрид дебне на заден план. Ерик тен Хаг беше щастлив да предложи оферта от £52 милиона (€61,9 милиона/$67,8 милиона) и да отговори на исканата от френския клуб цена. От "Белия балет" не искаха да стигнат толкова високо, което доведе до това, че Лил изпрати Йоро към Юнайтед.

Йоро записа 32 мача в Лига 1 миналия сезон, като отбеляза два гола, докато Лил завърши четвърти. Младата звезда показа по-голяма зрялост, отколкото възрастта му предполага, което може да е основната причина европейските гиганти като Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид да се интересуват толкова много от неговите услуги.

Докладът на Атлетик предполага, че има още работа за вършене, преди Йоро да подпише, но всичко напредва добре както от страна на играча, така и от страна на клуба. Освен ако Мадрид не дойде с късна оферта, изглежда 18-годишният играч ще играе на "Олд Трафорд" през сезон 2024-25.

97