Хаг: Даваме нов шанс на Санчо


И. Ангелов

Джейдън Санчо започва нов старт в Манчестър Юнайтед, след като Ерик тен Хаг заговори за бъдещето му на фона на спекулации за трансфери през лятото - като изглежда двамата оставят настрана дългогодишната вражда. Смяташе се, че 24-годишното крило е на прага да напусне Юнайтед след бурен период, в който той беше даден под наем на Борусия Дортмунд за втората половина на миналия сезон.

Санчо беше изключен от състава на първия отбор през септември след публичен спор с Тен Хаг. Босът на Юнайтед твърдеше, че тренировъчните резултати на Санчо са под нивото, което Санчо категорично отрече в социалните медии. Отказът на английския национал да се извини за публичните си коментари доведе до изгонването му от групата на първия отбор и той беше принуден да тренира сам, преди да се върне в Дортмунд през януари.

Въпреки това Санчо се присъедини отново към тренировките на първия отбор в Юнайтед след поредица от откровени дискусии на тренировъчната база в Карингтън миналата седмица. Тези разговори привидно са разнищили напрежението, натрупано между Санчо и Тен Хаг, позволявайки и на двете страни да продължат напред с наближаването на новия сезон.

Тен Хаг остана предпазлив относно обсъждането на дългосрочното бъдеще на Санчо в клуба, но разкри, че двамата са поправили отношенията си:

"Както казахме, теглим чертата. Манчестър Юнайтед се нуждае от добри играчи и Джейдън е добър играч. Теглихме тази черта и продължаваме напред", отбеляза Тен Хаг, сигнализирайки за нова глава за крилото.

По време на престоя си под наем в Борусия Дортмунд, Санчо успя да възроди някои от най-добрите си представяния. Той вкара три гола и даде също толкова на брой асистенции в 21 изяви във всички състезания, като помогна за достигане до финала на Шампионската лига.

Клубът от Бундеслигата обаче не е подал официална оферта за английския нападател и вече е възложил фланелката на Санчо с номер 10 на Юлиан Бранд, което показва, че са затворили вратите си за евентуален постоянен трансфер.

Санчо също е свързван с трансфер в Ювентус, но последните коментари на Тен Хаг предполагат, че ще му бъде даден шанс да се утвърди отново като ключов играч за Юнайтед. След като пропусна първия им предсезонен приятелски мач срещу Розенборг, нападателят вероятно ще бъде на разположение за следващия им мач срещу Рейнджърс на 20 юли.

103