Ман Юнайтед стартира предсезона с поражение


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед започна предсезонната си кампания със слабо представяне срещу Розенборг, губейки с 1:0 след гол на Ноа Холм в последната минута. Тимът на Тен Хаг бе доминиран през целия мач и изглеждаше като по-слабия отбор, докато Розенборг имаше 56% притежание на топката и над четири пъти повече удари (22-5).

Юнайтед не създаде нито една голяма възможност въпреки наличието на играчи като Маркъс Рашфорд, Каземиро, Мейсън Маунт и Аарън Уан-Бисака.

За тези играчи, които обмислят напускане това лято, като Рашфорд, Каземиро и Маунт, днешното представяне определено не беше добро за техния имидж пред други клубове.

Това е първата спирка от предсезонната обиколка на отбора в Америка, където ще срещнат отбори като Арсенал, Ливърпул и Реал Бетис.

Преди мача, мениджърът Ерик тен Хаг заяви, че неговият отбор "донесе лятото в Трондхайм", но явно доброто време не се отрази на представянето на отбора днес.

Тен Хаг не остана след мача, за да коментира представянето. Тези приятелски мачове не само водят до началото на сезона във Висшата лига, но също така подготвят тима до Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити и ако Юнайтед иска да вдигне трофея, ще трябва да се представи много по-добре от днес.

88