Уорнък: Салах трябва да бъде продаден веднага


И. Ангелов

Бившият защитник на Ливърпул Стивън Уорнък признава, че е против Мохамед Салах да бъде оставен да изкара последната година от договора си на "Анфийлд". Уорнък казва, че предпочита египетското величие да бъде продадено това лято, отколкото да бъде пуснат да си тръгне без пари след 12 месеца.

"Никога не бих му позволил да си изкара договора и да напусне безплатно, ако мога да помогна, но трябва да имаш подходящ заместник за него, да доведеш някой, ако ще плащаш пари", каза той пред Джейкъб Хансен от Tribalfootball.com.

"Какво бихте могли да направите с тези пари, колко играчи бихте могли да купите? Преди 10 години щяхте да можете да купите цял отбор с тези пари, но сега са двама, може би трима, ако ги похарчите разумно."

Уорнък смята, че клубът ще трябва да похарчи тези пари разумно, тъй като дори и с цяло състояние ще се постигне малко на днешния пазар.

"Само клубът ще знае къде се намира финансово и къде ще бъде през следващите няколко години или дали смята, че може да инвестира тези пари и има играчи, които да привлече.

"Мисля, че трябва да се доверим на собствениците и на Майкъл Едуардс, който се върна в клуба, за да постъпят правилно."

205