Манчини: Трябва да разберем защо загубихме


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе разочарован, след като неговият отбор пропусна отличен шанс да спечели втори пореден трофей през календарната година. Както е известно, в мач за Суперкупата на страната през първото полувреме „гражданите" поведоха с 2:0 срещу своя градски съперник Манчестър Юнайтед, но след почивката „червените дяволи" натикаха съперника си в неговата половина и с попадения на Смолинг и два гола на превърналия се герой в този мач Нани обърнаха резултата в своя полза.

"Искахме да победим, защото това бе първият ни двубой и винаги е хубаво да започнеш с победа. Срещу Юнайтед обаче, никога не можеш да бъдеш сигурен какво ще се случи. При 2:0 трябваше да задържаме и контролираме по-добре топката, а това не стана. Много е важно да разберем защо загубихме. Ще анализираме мача и ще си извлечем необходимите поуки", заяви Манчини за Sky Sports.

"Като цяло след почивката се провалихме. Юнайтед увеличи темпото и ни вкара два бързи гола. Може би щеше да бъде справедливо двубоят да приключи 2:2 и да има дузпи, но допуснахме нова грешка и загубихме. Такива неща обаче, понякога се случват във футбола",  допълни италианският специалист.

 

88