Почетино наруши мълчанието си след раздялата с Челси


Н. Гавазов

Маурисио Почетино се появи в социалните медии, за да направи първите си публични коментари, след като напусна поста мениджър на Челси.

Почетино завърши първата си кампания начело на "сините" с пет последователни победи, серия, която беше необходима, за да си осигури шесто място в класирането на Висшата лига.

Въпреки това, два дни след края на сезона, Челси обяви, че са постигнали взаимно съгласие да се разделят с аржентинеца.

Впоследствие Челси реагира, като назначи Енцо Мареска от Лестър Сити за заместник на Почетино, като преминаването на италианеца към "Стамфорд Бридж" бе потвърдено в понеделник.

Мненията остават разделени относно това дали смяната на мениджъра ще бъде от полза или ще попречи на напредъка на Челси под ръководството на съсобствениците Тод Боели и Clearlake Capital.

Въпреки това, според мнението на Почетино, който публично изрази благодарността си към ръководството на Челси, бившата му група играчи е изградила основите, за да има успешно бъдеще.

В публикация в Instagram 52-годишният специалист съобщи: "Оценяваме възможността да се завърнем във Висшата лига в този велик клуб Челси благодарение на собствениците, спортните директори, и за подкрепата, която ни оказахте, както и от всички играчи, персонала и феновете - благодаря ви за това.

Ние разбираме колко важен е този футболен клуб за всички вас и затова работим толкова усилено, за да ви дадем Челси, с който можете да се гордеете.

Много съм доволен от нивото, което отборът достигна, и от начина, по който играчите и персоналът работиха толкова усилено, за да повишат своите стандарти, те заслужават голямо уважение и се надявам, че сте усетили това също в начина, по който се представиха на терена.

Знаем, че е имало възходи и падения, но винаги сме вярвали в този отбор и че ще стигнем до постоянно ниво.

Вярвам, че опитът от този сезон и голямото подобрение, което видяхме, се надявам само да направят играчите по-силни за в бъдеще. За мен бе удоволствие да работя с всички тях и оценяваме силните връзки, които създадохме през последната година заедно.

Искам да пожелая на всички ви най-доброто за следващия сезон и след това. Страхотно е, че имаме шанса да се върнем на "Стамфорд Бридж" толкова скоро със Soccer Aid този уикенд и се надявам да видим някои от вас и там".

Както бе споменато в публикацията му в социалните медии, Почетино ще ръководи отбора на Останалия свят в годишния мач на Soccer Aid срещу Англия в неделя, като този мач по ирония на съдбата ще се проведе на "Стамфорд Бридж".

Оттам нататък остава да видим дали Почетино ще си вземе почивка. Единствените реалистични възможности на пазара в момента са в Милан и потенциално Манчестър Юнайтед.

Освен ако някой от клубовете не се обади, шансовете са Почетино да изчака времето си, знаейки, че е подобрил репутацията си с работата, която свърши в Западен Лондон.

623