Сър Алекс хвърли съмнение върху бъдещето на Бербо


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън хвърли съмнение върху бъдещето на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, след като изказа предположение, че българинът може да напусне „Олд Трафорд". Шотландският специалист даде интервю след снощния благотворителен мач в Монако срещу Олимпик Марсилия, в който воденият от него отбор загуби с 2:8. Френски телевизионен журналист попита мениджъра на Юнайтед може ли Бербатов да играе за ПСЖ, ако столичани са заинтересувани от нападателя.

„Да", усмихнато отговори Сър Алекс. „Няма абсолютно никакъв проблем", допълни специалистът.

Както е известно, Mirror във вчерашния си брой повдигна отново темата с напускането на българина, съобщавайки, че ПСЖ готви оферта от 18 милиона паунда за Бербатов, която почти сигурно ще бъде приета от шампиона на Англия, за да бъдат компенсирани част от изразходваните досега 50 милиона паунда за нови играчи.

Българинът стана голмайстор на Висшата лига през миналия сезон, изглежда загуби доверието на своя наставник, който очевидно смята, че не може да разчита на играча във важните мачове. Такъв беше примерът с финала в Шампионската лига, когато Бербо бе оставен извън групата за двубоя - спорно решение, което доведе до много коментарии в пресата и засили спекулациите относно бъдещето на Митко.

 

165