Снайдер отказал на Сити, иска в Юнайтед


Н. Гавазов

Преговорите относно евентуалният трансфер на Уесли Снайдер в Манчестър Юнайтед може да се намират в застой, но сделката все още е възможно да бъде осъществена, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според източници на изданието, които се намират близо до преговарящите страни, холандецът е имал предложение от Манчестър Сити, което отказал, тъй като желанието му при евентуално напускане на Милано е свързано с това да играе в отбора на 19-кратния шампион на Англия Манчестър Юнайтед.

Разминаването в позициите идва от това, че Юнайтед е готов да плати за Снайдер не повече от 27, 5 милиона евро, докато Интер иска за звездата си 40 милиона евро въпреки, че „нерадзурите" са готови на компромис и да се съгласят и на сума от около 35 милиона.

Втората причина преговорите да са в застой, идва от желанието на Снайдер да получава по 230 000 евро на седмица, докато от „червените дяволи" не желаят да плащат повече от 195 000 евро. Този проблем обаче изглежда разрешим благодарение на спонсора Nike, който може да компенсира разликата в заплатата.

Бъдещето на холандският национал има пряко влияние върху надеждите на Карлос Тевес за евентуалното му преминаване в италианския гранд. Както стана ясно по-рано, спекулациите в пресата свързват аржентинският национал с трансфер в Интрер, но само при положение, че Снайдер напусне - информация, която не само не беше потвърдена официално от клубовете, а вчера от Интер отрекоха, че имат интерес към Тевес.

 

126