Федерацията на Сенегал наказа жестоко Ел Хаджи Диуф


Н. Гавазов

Нападателят на Блекбърн Ел Хаджи Диуф бе дисквалифициран от футболната федерация на Сенегал от участие в международни мачове на страната, като причината за това е, че играчът се оказа замесен в корупция, свързана с африканския футбол, съобщава AFP. Впрочем, забраната може да отпадне, ако Диуф се яви лично и вземе участие в заседанието на дисциплинарната комисия, пред която да даде необходимите обяснения.

Както е известно, нападателят трябваше да се яви на 20 юли на заседанието, но не го направи и по-късно, в интервю за списание Stade заяви, че не е получавал покана и също така предупреди, че ще се бори срещу федерацията на Сенегал, ако бъде наказан за неявяването си пред контролния орган. Очевидно, тези негови думи са разгневили шефовете на футбола в африканската държава и те предприеха съответните действия.

Нещата не изглеждат добре за Диуф и в клубния му отбор. Той вече получи солидна глоба за закъснението си за лагер-сбора на тима и впоследствие не бе включен в групата, която отлетя за Хонконг.

 

86