Челси се класира за финала на Barclays Asia Trophy 2011 (видео)


Н. Гавазов

След Астън Вила, Челси стана вторият финалист в турнира Barclays Asia Trophy, след като днес разгроми с 4:0 шампиона на Хонконг Китчи. Налагайки своето преимущество през целия двубой, футболистите на Челси буквално от първата минута обсадиха вратата на хонконгския отбор, но дълго време „сините" така и не успяха да отбележат. Едва в 38-та минута Бенаюн принуди противников играч да го фаулира в наказателното поле и Франк Ламапрд бе безупречен от бялата точка - 1:0 за Челси!

Лондончани удвоиха преднината си в 50-та минута, когато под натиск от страна на Дидие Дрогба, капитанът на Китчи Убай Лузардо изпрати топката в собствената си врата, а след още 11 минути нападателят на „сините" сам отбеляза след асистенция на Малуда.

След като резултата стана 3:0 за Челси, Вилаш-Боаш извъши поредица от смени, пускайки на терена и Фернандо Торес, но испанският национал отново не успя да се разпише, а и нямаше особени шансове да направи това - единственият по-сериозен удар на нападателя бе в последната минута на редовното време, когато изпратената от него топка срещна гредата.

Четвъртият гол бе дело на влезлият като резерва Стъридж, който с ефектен удар изненада стража на Хонконг и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата.

По такъв начин, във финалния мач на турнира, в събота Челси ще играе срещу Астън Вила, а Китчи ще спори за третото място с Блекбърн.

Китчи 0 - 4 Челси

Barclays Asia Trophy 2011
27 юли 2011 г.
„Хонконг Стейдиъм", 33 967 зрители
Съдия: Майк Дийн

38' [0 - 1] Лампард
50' [0 - 2] Лузардо (автогол)
61' [0 - 3] Дрогба
78' [0 - 4] Стъридж

Челси: Търнбул (Иларио 63), Ферейра, Райкович (Чалоба 76), Тери (Иванович 63), Ашли Коул, Лампард (Микел 63), Жирков (Макейхран 61), Калу, Бенаюн, Малуда (Стъридж 61), Дрогба (Торес 61).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



96