Гил: Не изключвам възможността да подпишем с още един играч


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил остави отворена възможността 19-кратният шампион на Англия да направи един последен набег на трансферния пазар през този сезон. Както е известно, по-рано Сър Алекс обяви, че е малко вероятно до края на лятото да бъде привлечен друг футболист, с който да бъде заменен пенсиониралия се Пол Скоулс.

Шампионите вече се подсилиха с Давид де Хеа, Фил Джоунс и Ашли Йънг и най-често споменаваният от медиите кандидат за трансфер в Юнайтед е полузащитника на Интер Уесли Снайдер, но Дейвид Гил потвърди, че на дадения етап не се водят никакви преговори за холандския национал. В същото време босът даде да се разбере, че не е изключено все пак да се подпише с нов играч.

„Изминалият сезон стана последен за Едвин ван де Сар. Той ни съобщи за това рано и ние имахме достатъчно време да започнем да търсим негов заместник. Възможността да подпишем с останалите играчи също се появи навреме и ние сме доволни от резултатите на лятната си кампания, но разчитаме да закупим още един играч. Пред нас има още 31 дни и ще видим как ще се развият събитията. Искаме играч на определена позиция и има двама или трима футболисти, които ни устройват. Отборът ни е отличен и за да влезе някой в него, той трябва да бъде играч от световно равнище. Не казвам, че работя върху нещо конкретно, но тази ситуация би могла да се промени бързо, когато ние се върнем в Карингтън", заяви Гил предклубната телевизия на Юнайтед.

 

83