Гуанджоу готов на дръзка оферта за Парк


Н. Гавазов

Големите разходи на китайският гранд Гуанджоу през това лято очевидно не плашат ръководството на клуба, което е готово да направи невероятен ход за привличането на корейската звезда на Манчестър Юнайтед Парк Джи Сун, предлагайки на полузащитника двойно по-голяма заплата, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., позовавайки се на информация в китайската преса. 30-годишният халф е в края на договора си с клуба от „Олд Трафорд", което създава много спекулации относно бъдещето му въпреки постоянните изявления на корееца, че желае да остане в Манчестър.

Според китайските медии, Гуанджоу е готов да предложи на Парк 8 милиона евро годишна заплата, което е почти двойно спрямо сегашното му възнаграждение на „Олд Трафорд". Както е известно, китайският гранд преди две седмици подписа с аржентинския полузащитник Дарио Конка, което според информацията направи играча третият най-високо платен играч в света след Меси и Роналдо.

„Собственикът на клуба заяви, че той е готов да направи всичко, което е необходимо, за да привлече Парк в отбора", заяви директорът на Гуанджоу Лий Джан-Соо пред Beijing Times.

„Въпреки това, сделка досега няма, защото играчът желае да остане в настоящия си клуб", допълва босът.

„Няма никаква истина, че аз желая да напусна Юнайтед. Искам да остана тук и няма никаква причина, заради която да напусна", заяви от своя страна Парк през уикенда.

„Искам да остана тук, защото това е най-добрия клуб в света", допълва корейската звезда на 19-кратния шампион на Англия.

 

87