Клоп покани Ериксон да ръководи Ливърпул за един ден


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отговори на новината, че шведският специалист Свен-Горан Ериксон винаги е подкрепял мърсисайдци и е искал да бъде треньор на този отбор.

"Очевидно бе много трогателна новина, когато чух за нея. За първи път чух за неговото възхищение или любов към Ливърпул и че е бил фен през целия си живот.

Единственото, което мога да кажа е, че той ще бъде добре дошъл да дойде тук. И той може да седи на мое място в офиса ми и да ми върши работата през деня, ако иска. Не е проблем.

Да си на тъчлинията може да е малко по-трудно. Да го приемем тук и да му покажем всичко за развитието на този прекрасен клуб през годините, мисля, че определено ще му кажем това. Той може да дойде и да прекара няколко прекрасни часа тук, сигурен съм“, заяви Клоп.

Наскоро шведският специалист обяви, че е диагностициран с рак. Според Ериксон му остава в най-добрия случай година живот. Ериксон е на 75 години. Шведският специалист бе треньор на националния отбор на Англия от 2001 до 2006 година. Свен-Йоран също е работил с Бенфика, Рома, Сампдория и Лацио. Ериксон изведе Бенфика до титлата три пъти и спечели Купата на Италия с Рома. От 2022 до 2023 г. Свен работи като спортен директор на шведския клуб Карлстад.

433