Ван Дайк иска да помогне на Конате


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк вярва, че неговият съотборник Ибрахима Конате има всичко необходимо, за да стане един от най-добрите централни защитници в света.

"Той все още расте. Конате е изключителен защитник и има всичко необходимо за модерен футболист, за да се превърне в абсолютен централен защитник от най-високо ниво. Когато играеш за нас, ти си много търсен.

Ние играем с топката, поддържаме висока защитна линия и вие се нуждаете от скорост, за да покривате разстоянието и да защитавате подаванията зад вас. Той се нуждае от скорост, а също и от глава. Той е добър в това.

Важно е да свикне да играе на всеки три дни, да се грижи за тялото си, да контролира мачове и тренировки и да знае кога да прави определени неща.

Той се учи. Говоря с него много за определени неща, защото е моя отговорност да споделям опита си. Той все още се учи и може да бъде дори по-добър, отколкото е сега. Същото е и с Джарел Куанса.

Просто се опитвам да споделя опита си. Във футбола съм от доста време и постигнах доста успехи. Опитвам се да предам това на по-младите играчи.

Тези играчи на неговата възраст са дори по-добри от мен. Но, разбира се, трябва да поддържаш високо ниво за дълго време. Доволен съм от представянето му досега, но той може да бъде по-добър, може да се подобри. Хубаво е да се види напредък и развитие и също така е хубаво да се види, че те слушат и че са готови да слушат и да се учат. Ще видим докъде ще доведе това", заяви Ван Дайк.

239