Трансферни новини за 11.07


Н. Гавазов

След като през последните дни трансферната сага около Фабрегас сякаш отшумя, днес в центъра на новините е друг футболист на Арсенал - Сами Насри. Според France Football, полузащитникът е договорил личните си условия с Манчестър Сити, които ще го направят французинът с най-висока заплата в света. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Опасенията, че заради травма Майкъл Есиен може да пропусне по-голямата част от новия сезон или въобще целия сезон, е накарала мениджъра на Челси Вилаш-Боаш да възобнови своя интерес към полузащитника на Порто Моутиньо.

- Полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич се готви да подаде в писмен вид молба за трансфер, за да премине най-после в Челси.

- Мениджърът на Уест Бромич Албиън Рой Ходжсън е готов да даде на Оуен Харгрийвс уникален шанс да остане във Висшата лига на Англия, съобщава новината в днешния си брой The Sun. Според изданието, специалистът е зает с подготовката за следващия сезон и желае да започне разговори с полузащитника.

- ПСЖ желае да върне във Франция нападателя Никола Анелка, който е оценен на 9 милиона паунда.

- Полузащитникът на Арсенал Самир Насри е договорил личните си условия с Манчестър Сити, съобщава новината France Football. Според изданието, 24-годишният полузащитник ще се превърне в най-скъпоплатения французин в света, като годишната му заплата ще е 10.7 милиона евро. Официлано играчът ще бъде представен следващия вторник.

- Защитникът на Челси Алекс може да бъде продаден на Байерн Мюнхен за 8 милиона паунда.

- Преминаването на полузащитника на Манчестър Юнайтед Дарън Гибсън в Съндърланд за 3 милиона паунда не се състоя. Северно ирландеца е поискал заплата в размер на 40 000 паунда, което „черните котки" не приели.

- От източници на Sky Sports разбрахме, че днес Челси ще отправи подобрена оферта за полузащитника на Тотнъм Лука Модрич. Както е известно, хърватският национал е в центъра на трансферна сага, която започва да става грозна, след като Модрич и президентът на Шпорите Даниъл Леви си размениха няколко доста остри реплики.

- Уулвс е отправил предложение към защитника на Уест Хем Матю Ъпсън.

- Астън Вила излезе със съобщение, в което се твърди, че не е имало официална оферта от страна на Арсенал за полузащитника на отбора Стюарт Даунинг, информира BBC Sport. В съобщението се казва също така, че от „Вила Парк" са с твърдото намерение и ще направят всичко възможно, за да задържат футболиста, въпреки нежеланието му да подпише нов договор.

- Полузащитникът на Реал Мадрид Ласана Диара много скоро може да премине в Тотнъм за 10 милиона паунда. Французинът не полетя с отбора на Жозе Моуриньо за турнето в САЩ.

- Манчестър Сити се готви да увеличи своето предложение към нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро на 45 милиона паунда. Това ще стане само, ако „гражданите" се разделят с Тевес.

- Борусия Дортмунд и Спортинг Лисабон водят състезанието за подписа на Никлас Бенднер от Арсенал според The Mirror. 23-годишният напоследък се оплака от липсата на титулярни изяви на "Емирейтс" и бе изключен от групата на турнето в Азия, за да може заинтересовани от него отбори да преговарят с него.

- Тотнъм влезе в преговори с централният защитник на Блекбърн Кристофър Самба, който е трансферна цел и на Арсенал.

- Преминаването на Чарли Адам на „Анфийлд" засилва вероятността Джо Коул да премине в Хамбургер.

- Президентът на Уигън Дейв Уилън опроверга слуховете, че желае да се раздели с полузащитника Шарл Н'Зобия и допълни, че неговият клуб не може да си позволи подобен „самоубийствен" ход. В същото време, The Sun продължава да твърди, че Уигън желае за Шарл 20 милиона паунда.

- Арсенал потвърди, че Алмуния и Бендтнер няма да участват в турнето на отбора в Азия, защото водят преговори с други клубове.

- Новият член на Висшата лига на Англия КПР е заинтересован от услугите на полузащитника на Хъл Сити Джими Булард.

 

123