Daily Mail: Снайдер поиска от Юнайтед 250 000 на седмица


Н. Гавазов

Полузащитникът на Интер Уесли Снайдер през цялото лято се явява основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед и източник, близък до преговарящите страни очаква прогрес по въпроса с евентуалния му трансфер на „Олд Трафорд", съобщава Daily Mail. Ако тази сделка се състои, то разходите на мениджъра на отбора Сър Алекс ще нараснат до рекордните за клуба 90 милиона паунда.

„Очевидно е, че Уесли е отличен играч и ние искаме да подпишем с него контракт. Но шампионите настояват, че холандеца е длъжен да намали своите претенции по отношение на заплатата си от 250 000 паунда на седмица, която иска от „червените дяволи"", цитира изданието думите на своя източник.

Трансферната стойност с италианския клуб все още не е съгласувана, но от „Сан Сиро" вече са намерили заместник на Снайдер. Единственият проблем, който може да възникне по отношение на сделката и който добре се знае от „нерадзурите" са високите лични условия на Уесли, както и заплатата му от 170 000 паунда, която получава в момента.

Заради високите данъци в Англия, ако на Снайдер бъде осигурена същата заплата, която получава в момента, разходите на „червените дяволи" по отношение на холандеца ще достигнат до 250 000 паунда, което е повече от най-високоплатения футболист на „Олд Трафорд" Уейн Рууни. Ръководството на Юнайтед не желае да плаща на Снайдер повече от национала на Англия, който както е известно, през есента на миналата година изнуди ръководството да му бъде повишено седмичното възнаграждение на 220 000 паунда.

„Въпросът е само в това, ще се съгласи ли Уесли да получава толкова, колкото заработва Рууни", съобщава за изданието неговият източник от „Олд Ттафорд".

 

147