О'Хара призова за наказание на Артета


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Тотнъм Джейми О'Хара призова мениджърът на Арсенал Микел Артета да бъде наказан за остри критики към съдийството след поражението с 0:1 от Нюкасъл.

В четвъртък ФА повдигна обвинения срещу Артета за обида на съдии след първото поражение на Арсенал за сезона във Висшата лига.

Артета бе изключително ядосан на съдията и решението на VAR да отмени гола на Антъни Гордън и О'Хара смята, че Микел трябва да бъде наказан за грубите си забележки.

"Що се отнася до хленченето му... Всички знаем, че съдиите могат да бъдат лоши и VAR разочарова отборите, но ако някой трябва да се оплаква, това е (мениджърът на Уулвърхемптън) Гари О'Нийл, защото се сблъска с редица явни грешки.

Видях рецензията на [Хауърд Уеб] по Sky Sports за решението на съдията срещу Нюкасъл и реферите не пропуснаха нищо. Нямаше ясни доказателства, че топката е излязла извън границите. Нямаше ясна съдийска грешка, когато имаше фаул срещу Габриел. Значи това е гол.

Отне време, отне няколко минути, разочароващо е и може да се подобри и ускори, но самото решение бе правилно. Но да излезеш така и да разбиеш съдиите на пух и прах... Това само увеличава напрежението на реферите и им обещава нови разочарования. Мисля, че той изгуби контрол. Мисля, че заслужава дисквалификация", заяви О'Хара.

298