Трансферни новини за 06.07


Н. Гавазов

Манчестър Сити вече търси заместник на Карлос Тевес, който за пореден път заяви желанието си да напусне клуба. Според медиите в Италия, ръководството на „гражданите" е насочило своя поглед към нападателя на Наполи Езекиел Лавеци, като единственото високата трансферна цена на аржентинския национал възпира Сити от това, да отправи предложение за играча. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Арсенал е на път да осъществи първия си голям трансфер през това лято, след като нападателят на Лил Жервиньо пристигна днес в английската столица, където ще премине медицински изследвания, преди да се присъедини към отбора от „Емирейтс" съобщи новината Sky Sports . За национала на Кот д'Ивоар „артилеристите" ще платят 11 милиона паунда, като се очаква сделката да приключи в следващите 24 часа.

- Медиите в Италия прогнозират, че нападателят на Наполи Езекиел Лавеци може да продължи кариерата си във Висшата лига на Англия. Както е известно, мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини и преди е показвал своя интерес към аржентинския национал и е твърде вероятно да отправи оферта към „пратенопеите", особено след очертаващото се напускане на Карлос Тевес.

- Звездата на Порто Фалкао потвърди, че предпочита да премине във Висшата лига вместо в Примера дивисион. "Испанското първенство е добро, но аз предпочитам Премиършип, тъй като там атмосферата на терена е по-хубава", изтъкна стрелецът.

- Ливърпул се е съгласил на сделка за полузащитника на Блекпул Чарли Адам, съобщава горещата новина авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, още през януарския трансферен прозорец спекулациите около шотландският национал го свързваха с напускане на "Блумфийлд Роуд", като за неговия подпис се бореха Манчестър Юнайтед и Тотнъм, а след края на изминалия сезон, звездата на „мандарините" попадна в трансферните планове и на клуба от „Анфийлд".

- Турският Кайсериспор взе под наем 28-годишният парагвайски полузащитник на Съндърланд Кристиан Риверос.

- 24-годишният полузащитник на Порто Жоао Моутиньо заяви, че е поласкан от интереса на Челси към него, но същевременно побърза да подчертае, че се намира във велик клуб, в който смята да продължи своето представяне.

- Президентът на Суонзи Хю Дженкинс потвърди, че клуба е в търсене на нов вратар, но отказа да назове към кои имена е насочено вниманието му. Според спекулациите, става дума Дейвид Стокдейл и Матю Джилкс.

- Манчестър Сити привлече в редиците си черногорският защитник на Партизан Белград Стефан Савич, подписвайки 4-годишен договор с играча, съобщиха медиите на Острова. Днес, 20-годишният футболист получи разрешително за работа от Министерството на външните работи и стана второто лятно попълнения за „гражданите", след пристигането по-рано на Гаел Клиши от Арсенал.

- Фаворит за подписа на сръбският нападател на Бирмингам Никола Жигич стана Болоня. Италианският клуб е готов да предложи за играча 5 милиона паунда, въпреки че англичаните настояват за цена от 6 милиона в британска валута - сума, която преди година платиха на Валенсия за играча.

- Капитанът на лондонския Арсенал Сеск Фабрегас не взе участие в тренировката на отбора, с която започна подготовката на „артилеристите" за азиатското им турне, съобщава новината diariosur.es. Според изданието, испанският национал се е отказал от груповите занимания и се е занимавал индивидуално в тренировъчната зала. По този начин, полузащитникът е показал на Арсен Венгер своето нежелание да остане в Арсенал. По-рано Фабрегас проведе среща с френския специалист относно своето бъдеще, но резултатите от разговорите остават неизвестни.

- Полузащитникът на Астън Вила Стюард Даунинг най-вероятно ще остане в тима и през следващия сезон, след като от ръководството на клуба отклониха поредната оферта за играча от страна на Ливърпул - този път от 15 милиона паунда, съобщава новината Daily Mail. Както е известно, интересът на „мърсисайдци" към талантливия футболист продължава вече няколко месеца, но „виланите" не желаят да загубят своя лидер, особено след неотдавнашното напускане на Ашли Йънг.

- Астън Вила е готов да се раздели със Стюарт Даунинг, но само ако някой клуб заплати сумата от 19 милиона паунда за полузащитника.

- Намиращият се в сферата на интересите на Суонзи Сити испански национал Маркос Сена взе окончателно решение да остане във Виляреал, съгласувайки с клуба условията по новия си договор.

- Челси разглежда възможността да привлече в редиците си полузащитника на Арсенал Самир Насри, съобщава новината Sky Sports. Както е известно, предстоящият сезон ще бъде последен по договора на 24-годишният френски национал с „артилеристите" и играчът няма намерение да го продължава, което може да доведе до това, през следващото лято клубът от „Емирейтс" да загуби полузащитника без пари.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап потвърди информацията, че в четвъртък собственикът на клуба Даниел Леви ще се срещне с 25-годишният Лука Модрич, с когото ще бъде обсъдено бъдещето на играча на „Уайт Харт Лейн".

- Старши треньорът на Интер Гасперини призна, че до края на лятото „нерадзурите" могат да се разделят с Уесли Снайдер, който се намира в сферата на интересите на Манчестър Юнайтед.

 

110