Трансферни новини за 05.07


Н. Гавазов

Аржентинският нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес отново разбуни духовете, след като в ранните часове на деня направи изявление, с което потвърди желанието си да напусне „гражданите", оправдавайки се със семейни причини. Докато голмайсторът на Висшата лига на Англия се готви да напусне Ийстланд, черногорският защитник на Партизан Стефан Савич е на път да стане част от Сити, след като пристигна в Манчестър, за да премине медицински прегледи и подпише новия си договор. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Собственикът на Блекбърн Анрудха Десаи предприе опити да успокои запалянковците на отбора, които през последните дни изразиха безпокойството си от отсъствието на нови попълнения в тима. Индийката обеща днес при срещата си с ръководителите на фен - клубовете, че до две седмици ще има добри новини за всички, които обичат Блекбърн.

- Намиращият се в сферата на интересите на няколко клуба от Висшата лига на Англия Фабио Коентрао, вече е играч на Реал Мадрид. Това стана ясно от съобщение на португалския клуб до пазара за ценни книжа, че полузащитника е продаден на Кралския клуб, а няколко часа по-късно информацията бе потвърдена от официалния сайт на „белите".

- Ливърпул ще предприеме опити да привлече в редиците си трансферната цел на Манчестър Сити Стефан Савич, въпреки че според специалистите, черногорският защитник е по-близо до Ийстланд, отколкото до „Анфийлд", тъй като днес стана ясно, че 21-годишния играч се намира в Манчестър, за да премине медицински прегледи на базата на „гражданите".

- 29-годишният нападател на Тотнъм Павлюченко отрече спекулациите, че ще премине в руския Анжи.

- Мениджърът на Фулъм Мартин Йол разглежда възможността да подпише с опитният защитник на Рома Йон Арне Рийзе. Предполага се, че „римските вълци" също желаят да се разделят с норвежкия футболист.

- 26-годишният хърватски полузащитник на Тотнъм Нико Кранчар, който не скрива желанието си да напусне лондончани заяви, че исканата от „шпорите" сума за неговия трансфер ще изплаши потенциалните му купувачи.

- Френският нападател на Челси Гаел Какута заяви, че той не знае нищо за спекулациите, които го свързват с това, че може да стане поредният играч на „сините", който ще играе за Хамбургер.

- Всякакви опити на Роберто Манчини да задържи в отбора Карлос Тевес се оказват безуспешни, след като рано тази сутрин аржентинският национал направи изявление, с което още един път потвърди желанието си да напусне Ийстланд.

- Бразилският вратар на Рома - Дони, окончателно съгласува условията по личния си контракт с Ливърпул и в четвъртък трябва да бъде на разположение на „мърсисайдци" за преминаване на медицински прегледи.

- Сръбският полузащитник на Ливърпул Милан Йованович призна, че ръководството на клуба го е информирало, че той повече не влиза в плановете на Кени Далглиш и трябва да си търси друг отбор.

- Астън Вила е готов да предложи за вратаря на националния отбор на Ирландия и Манчестър Сити Шей Гивън 4 милиона паунда.

- Полузащитникът на Астън Вила Стивън Айрлънд съобщи на мениджъра си Алекс Маклийш, че желае да остане в отбора.

- Трансферната цел на Нюкасъл - турският национал Мевлут Ердинч заяви, че няма намерение да напуска ПСЖ и желае да продължи да защитава цветовете на парижани.

- Виляреал е заинтересован от подписа на бразилския полузащитник на Арсенал Денилсон.

- Според Daily Mirror, защитникът на Реал Мадрид Пепе, може да се окаже първото лятно попълнение за мениджъра на Челси Андре Вилаш-Боаш.

- 26-годишният испански полузащитник на Суонзи - Андре Орланди продължи с още една година сега действащия си контракт с клуба.

- Агентът на нападателя на Съндърланд Асамоа Гиан заяви, че не е сигурен за бъдещето на своя клиент.

- В борбата за уелският нападател на Манчестър Сити Крейг Белами се включи и Сток Сити.

- УБА възобнови интереса си към нападателят на Фулъм Анди Джонсън.

- Според агента на трансферната цел на Тотнъм - Леандро Дамиао, неговият клиент ще подпише нов договор с Интернасионал.

 

131