Юнайтед е готов да се раздели с Нани


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с полузащитника на отбора Луиш Нани, съобщава в днешният си брой Manchester Evening News. Според изданието, клубът е готов да изслуша всякакви предложения за играча от националния отбор на Португалия. Както е известно, през изминалия сезон крилото постигна забележителен прогрес, записа също така 19 асистенции и през по-голямата част от сезона бе в основата на редица успехи на „червените дяволи".

Със завръщането на Антонио Валенсия през пролетта обаче, мениджърът на шампионите Сър Алекс Фъргюсън предпочете да се довери повече на еквадореца, който според него е по-дисциплинираният футболист и до края на кампанията на „червените дяволи" получи повече възможности за изява отколкото Нани, включително и на финала в Шампионската лига Валенсия започна като титуляр, а португалеца остана на пейката.

Отчитайки, че Юнайтед се намира на крачка от подписа на полузащитника на Вила Ашли Йънг, необходимостта от Нани отпада напълно. Още повече, че в момента „червените дяволи" могат да го продадат много изгодно. Известно е, че интерес към португалското крило има от страна на Интер, като при това, „червените дяволи" могат да се насочат към вариант част от сделката да стане Уесли Снайдер.

Около 25 милиона паунда е готов да вложи в играча и Ювентус, след като стана ясно, че торинци разполагат със 100 милиона евро за преустройство на отбора през това лято.

 

85