От Порто признаха, че не могат да задържат Боаш


Н. Гавазов

Президентът на Порто Пинта да Коща призна, че е безпомощен да предотврати напускането на Андре Вилаш-Боаш, особено след появилите се днес информации за готвените от страна на Челси действия по отношение на 33-годишният специалист. Както е известно, през уикенда представители на Интер разговаряха със специалиста, който спечели с Порто три трофея през изминалия сезон - два в Португалия и също така Лига Европа.

Интер обаче се отказа, заради клаузата в договора на Боаш, според която трябва да бъдат заплатени 15 милиона евро неустойка по предсрочното прекратяване на взаимоотношенията на треньора с португалския гранд, но тази сума не би била проблем за собственика на Челси Роман Абрамович.

Според медиите в Португалия, Челси се е насочил сериозно към младият специалист и няма да пожалят никакви усилия, за да се сдобият с неговия подпис.

"Ако някой преведе 15 милиона евро в нашата сметка и той иска да си тръгне, не можем да направим нищо, защото това е нещо, което предварително е договорено", призна днес Коща.

Както е известно, преговорите на Челси с националния треньор на Турция Хидинк зациклиха, а и „сините" вече бяха заплашени от турската футболна федерация, че ще бъдат дадени на ФИФА, ако прекратят предсрочно договора на холандският специалист. Според специалистите, това означава, че лондончани ще хвърлят всички сили в преследване на Боаш, а Абрамович няма да пожали средства, за да привлече отново младият специалист на „Стамфорд Бридж".

 

186