Венгер получава 100 милиона за трансфери?


Н. Гавазов

Неочаквана новина пристигна от Острова. Както съобщава добре осведоменият за всичко News of The World, футболният клуб Арсенал е успял да продаде своя дял в няколко недвижими имущества, намиращи се на „Куинсланд Роуд", като общата стойност на сделката е 25 милиона паунда. Както стана ясно веднага след операцията, изпълнителният директор на клуба Иван Газидис заяви, че тези средства ще бъдат използвани за усилване на отбора с нови попълнения.

Информацията означава, че Арсенал автоматично ще се превърне в най-силния играч на трансферния пазар това лято. Както е известно, Арсен Венгер разполага с 35 милиона паунда за трансфери и с парите от сделката, сумата ще нарасне на 60 милиона паунда.

Тази новина също така идва в момент, когато Барселона и Арсенал водят преговори по евентуалната продажба на Сеск Фабрегас. Дори „артилеристите" да не успеят да продадат капитана си за 45-50 милиона паунда, трансфер от 40 милиона в британска валута ще бъде повече от добре дошъл за клуба от „Емирейтс", защото с тези пари, общата сума, с която Венгер ще разполага за трансфери достига 100 милиона паунда.

 

88