Газидис: Феновете ще решат съдбата на Венгер


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че бъдещето на мениджъра на отбора Арсен Венгер ще се реши от привържениците на отбора. Както е известно, „артилеристите" преживяха още един сезон без трофеи и френският специалист е подложен на все по-голям натиск от страна на феновете на тима. През изминалата си кампания, Арсенал излетя от осминафиналите на Шампионската лига, отпадна на четвъртфинал за Купата на Англия, загуби и финала за Купата на Лигата и завърши на четвърто място в класирането на Висшата лига Англия.

Газидис смята обаче, че Венгер се е справил добре, особено като се има финансовото състояние на отбора и това, че не се инвестира в скъпи играчи.

„Арсен е изправен изцяло пред феновете - в крайна сметка, те ще вземат решение, дали той ще остане. Мисля обаче, че сме далече от времето на евентуален разрив между привържениците на тима и мениджъра. Засега ние на сто процента подкрепяме Арсен, защото той върши фантастична работа в труден за клуба период. Нека не забравяме, че ние се противопоставихме успешно на отбори, които са с неограничени финансови възможности и други, като Манчестър Юнайтед например, които генерирарт много по-големи приходи, отколкото нас", цитира Sky Sports думите на Глазидис.

 

118