Снайдер в Манчестър, Фабрегас в Интер?


Н. Гавазов

Лятната трансферна активност на европейските клубове постепенно започва да набира скорост и водещата преса предлага достатъчно любопитни и не толкова реалистични сценарии, които ако бъдат реализирани, ще доведат до това 26-годишният полузащитник на Интер Уесли Снайдер да се окаже в Манчестър, докато в същото време италианският клуб ще замести холандеца, подписвайки с капитана на Арсенал Сеск Фабрегас.

Както съобщава The Mirror, Снайдер е направил крачка по пътя си към Англия, отправяйки се за Калифорния, където се намира неговата съпруга, с която той ще обсъди следващата си крачка в кариерата, като сега става дума кой от двата манчестърски отбора да бъде избран - Юнайтед или Сити.

Предположенията са, че холандският полузащитник е поставил двата клуба в голяма неизвестност, които, за да се опитат да се възползват от услугите му, ще трябва да му гарантират заплата в размер на 200 000 паунда, която не би трябвало да ги затрудни. Смята се, че фаворит за подписа на Снайдер е Юнайтед, който се намира в активно търсене на достоен заместник на Пол Скоулс и според The Guardian, очаква се в средата на юни да започнат преговорите с Интер. Освен това, още през април преди мача с УБА, агентът на играча Сорен Лерби се е срещнал лично със Сър Алекс и двамата са обсъдили възможностите за трансфер.

В същото време, не по-малко уверен се чувстват шефовете в Сити, които разчитат на това, че Снайдер е личен приятел с Нейджъл Де Йонг, който ще трябва да го убеди да дойде на Ийстланд, а по-късно да му помогне да се адаптира към обстановката на Острова. В момента изпълнителният директор на „гражданите" Гари Кук и спортният директор Брайън Марууд се намират също по стечение на обстоятелствата (?) в САЩ, където се очаква да се срещнат лично със Снайдер.

В същото време The People съобщава, че Масимо Морати вече подготвя почвата за заминаването на своя холандски полузащитник, обръщайки поглед към Сеск Фабрегас. Босът планира да извади умопомрачителните 50 милиона паунда, за да привлече испанеца на "Джузепе Меаца".

 

97