Руски милиардер ще връща Портсмут във Висшата лига


Н. Гавазов

Английският футболен клуб Портсмут има нов собственик, съобщава новината официалният сайт на клуба. Според информацията, компанията Convers Sports Initiatives, в която контролният пакет акции се държи от руснака Владимир Антонов, е завършила сделката по закупуването на клуба от Южния бряг. Преговорите са започнали още през януари и са продължили няколко месеца, за да достигнат своя успешен край. Сумата по сделката не бе огласена.

Антонов е имал интерес и към Борнемът, но в крайна сметка руснакът е избрал клуба от „Фратън парк".

"Предпочетохме "Портсмут" заради неговата история, лоялни фенове и потенциала за завръщане във Висшата лига. Привържениците на тима са сред най-преданите и това ни дава здрави основи, над които да надграждаме. Ще работим в тясна връзка с ръководния екип, футболистите, служителите и нашите спонсори, както с властите и обществото на града", заяви 36-годишният милиардер.

Както е известно, през последните няколко години Портсмут смени доста собственици, а през 2010 година обяви банкрут, в резултат на което му бяха отнети точки и отборът изпадна от Висшата лига на Англия.

 

86