Фодън: Надявам се да стана легенда на Ман Сити


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Филип Фодън говори за кариерата си. На 22 години английският футболист вече спечели четири титли, Купата на Англия и четири медала на победител от Купата на лигата. Също така възпитаникът на клуба от Манчестър бе признат за най-добрия млад играч на годината в Англия.

"Често си мисля какво съм направил, какво съм постигнал. Благодарен съм, че съм там, където съм в момента. Мисля, че е лудост, защото всичко се случи толкова бързо.

Идвам от беден район, малцина излизат оттам. Очевидно се гордея с това.

За мен е хубаво да съм част от Сити. Надявам се, че в следващите години ще мога да разкажа на малките си деца за преживяното, да споделя с тях как е било. Надявам се да ме помнят тук като легенда, когато се пенсионирам. Бих искал да заслужа статуя в моя чест.

Разбира се, има определени очаквания от мен, защото поставих високо летвата през последните няколко сезона. Хората очакват от мен да имам по-силно влияние върху играта сега и аз нямам нищо против това. Искам да съм човекът, който вкарва и решава изхода на мача. Вече успях в това и ми харесва напрежението. Определено е трудно да запазиш хладнокръвие, но имам чувството, че напоследък съм доста добър в това.

Винаги съм се опитвал да работя възможно най-усърдно в тренировките, за да постигна резултати. Имам такъв манталитет и ще продължа в същия дух“, заяви Фодън.

233