Силва разкритикува съдийството на Кавана


Н. Гавазов

Мениджърът на Фулъм Марко Силва разкритикува рефера Крис Кавана, след отпадането на тима от ФА Къп.

Фулъм бе победен с 3:1 от Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите на ФА Къп в неделя, допускайки и трите си гола в края, след като Вилиан и Александър Митрович бяха изгонени от съдията и отсъдиха дузпа срещу "котиджърсите".

Силва, който също получи червен картон от Кавана, имаше големи въпроси към този рефер преди, но сега Марко открито критикува Крис.

"До този момент бяхме по-добрият отбор на терена. Трудно ни е да разберем какво се случи. Крис [Кавана] също ръководи мача, когато играхме с Уест Хем като гост. Тогава загубихме и не получихме две чисти дузпи за игра с ръка. По-късно ни се извиниха за грешките.

Когато играхме срещу Лийдс в предишния кръг на ФА Къп, той отново бе съдия. И на четвъртфиналите отново бе. Трудно е да се разбере. Разбира се, ние го уважаваме и той е съдия от най-високо ниво, но за съжаление с него нямаме голям късмет този сезон.

Нека да говорим за целия мач, а не само за един момент. Преди дузпите и червените картони, ние очевидно бяхме по-добрият отбор на терена. Според мен системата VAR можеше да вземе решение сама.

Трудно ми е да разбера защо в два момента в наказателното поле през първото полувреме никой не започна да проверява това, въпреки че в един от тях имаше чиста дузпа“, заяви Силва.

405