Трансферни новини за 30.05


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед ще направи сериозен „ъпгрейд" на отбора, Пол Скоулс се пенсионира. Арсенал се отказа да прави големи трансфери през лятото, а Давид де Хеа пристига в Манчестър за да премине медицински прегледи. Какво се случва на Мъгливия Албион, каква е днешната динамика на трансферния пазар в Англия - FUTBOL TV се опита да обобщи по-долу:

- Защитникът на Челси Майкъл Мансиен, който 2.5 от последните три сезона прекара под наем е близо до преминаване в Хамбургер, като сумата по сделката ще бъде около 3 млн. паунда. Може би в борбата за англичанина да се включи и Стоук Сити.

- След като загуби финала в Шампионската лига от Барселона, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е готов да разтърси сериозно своя отбор. В близко бъдеще 20 000 000 паунда ще бъдат предложени за полузащитника на Тотнъм Лука Модрич, а част от сделката може да стане Бербатов.

- Освен Юнайтед, за Лука Модрич ще се опита да се пребори и Челси.

- Очаква се, че през лятото 10 играчи ще напуснат „Олд Трафорд", като сред тях са Майкъл Оуен, Димитър Бербатов и Нани. Полузащитникът Пол Скоулс вероятно ще завърши кариерата си.

- 37-годишният Скоулс вече е взел решение да сложи край на кариерата си, като това е станало на 14 май, веднага след победата над Блекпул в последния кръг на Висшата лига, но клуба е поискал да се отложи официалното обявяване на събитието, заради финала в Шампионската лига.

- В края на тази седмица вратарят на Атлетико Мадрид, Давид Де Хеа ще лети до Манчестър, за да подпише договор с Юнайтед.

- Барселона спечели борбата с Тотнъм за бившия нападател на Манчестър Юнайтед Джузепе Роси, който в момента играе за Виляреал. Сделката се оценява на 40 млн. паунда.

- Арсенал се интересува от полузащитника на Стандард Лиеж Аксел Витцел, интерес към него има и от страна на Ливърпул.

- Евертън се интересува от нападателя на Уест Хем - Ба, но трансферът може да се провали, заради високите финансови изисквания на играча.

- В близко бъдеще Тотнъм ще обяви подписването на 2-годишен договор с вратаря на Брад Фридъл за Астън Вила. След това, „шпорите" ще могат да освободят Еурелио Гомеш.


- Старши треньор на Лил Руди Гарсия заяви, че полузащитникът от неговия отбор Йоан Кабайе е близо до преминаване в Нюкасъл.

- Нападателят на Арсенал Андрей Аршавин отхвърли слуховете за евентуално му напускане на клуба, като каза, че Арсен Венгер все още разчита на него.
- Астън Вила ще предложи на своите съседи, които изпаднаха в Чемпиъншип - Бирмингам сумата от 15 милиона паунда за вратаря Бен Фостър и защитникът Дан Скот.

- Челси подобри офертата си за нападателя на Сантош Неймар и предложи 23 милиона паунда за младия талант.

- Евертън и Тотнъм се борят за подписа на 32-годишният нападател на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе. Кандидат за немския национал е и Лацио.

- Полузащитникът на Нюкасъл Джоуи Бартън разкритикува ръководството за трансферната политика на клуба.

 

277