Трансферни новини за 26.05


Н. Гавазов

Бензема няма намерение да продължи кариерата си в Арсенал, въпреки симпатиите на Арсен Венгер към него, а в същото време Снайдер успокои феновете си, че остава в Милано и е съсредоточил всички свои усилия към спечелването на Купата на Италия. Какво се случва на Мъгливия Албион, каква е днешната динамика на трансферния пазар в Англия - FUTBOL TV се опита да обобщи по-долу:

- Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че до 31 август италианският клуб ще привлече полузащитник, играещ на левия фланг
„Тази роля могат да изпълняват Марек Хамшик и капитана на Арсенал Сеск Фабрегас", цитира La Gazzetta dello Sport аумите на Галиани. Предполага се, че Арсенал оценяват своя капитан за най-малко 50 милиона паунда

- Наставникът на Съндърланд Стив Брус потвърди, че клуба няма да започва преговори за нов контракт с 28-годишният вратар на националния отбор на Шотландия Крейг Гордън, който по-рано бе обявен за най-добър британски вратар.

- Арсенал успя да завърши сделката и подписа с двамата 16-годишни възпитаници на Барселона полузащитника Джона Торал и нападателя Ектор Балерина. Двамата остават на „Емирейтс" до 2016 година.

- Президентът на Бенфика Луиш Фелипе Виейра заяви, че лисабонския клуб е готов да се раздели със защитника Фабио Коентрао, но няма да разглежда предложения под 30 милиона евро. За Коентрао се предполага, че претендира Ливърпул.

- Ливърпулсе готви да направи предложение в размер на 10 милиона паунда на защитника на Бирмингам Скот Дени. 24-годишният играч е роден в Ливърпул и от малък е привърженик на „червените". На всичкото отгоре, неговата трансферна стойност е значително по-малка от тази на Гари Кейхил от Болтън.

- Холандският полузащитник на Интер Уесли Снайдер, от чиито услуги активно се интересува Манчестър Юнайтед, заяви, че няма да напуска сегашния си клуб.

- Холандският Твенте обяви, че е съгласувал условията по личния контракт на шведския нападател на Манчестър Сити Джон Гудет и през лятото играчът ще се присъедини към клуба от Енсхед като свободен агент.

- Наставникът на Блекбърн Стив Кийн потвърди, че в близко време ще проведе преговори с немския Шалке 04, за да подпише постоянен договор с американския полузащитник Джърмейн Джонс, който през втората част на току що завършилия сезон игра под наем.

- Ключовият полузащитник на Астън Вила Стюарт Даунинг огорчи треньорския си щаб с новината, че на настоящия етап не смята да продължи действащия си договор с клуба, давайки да се разбере, че амбициите му са да играе на по-високо равнище.

- Вратарят на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа неочаквано опроверга твърдението на Сър Алекс, за това, че неговият трансфер е въпрос на дни, след като по-рано вече е бил съгласуван, заявявайки, че окончателно решение ще вземе след края на младежкото първенство на Европа в Дания, където ще участва с националния отбор на Испания.

- Уест Хем обвини Съндърланд в опит да влезе в нерегламентирани контакти със сенегалския нападател на тима Демба Ба и подаде официална жалба до Висшата лига на Англия, откъдето вече обявиха, че ще поискат от „черните котки" да обяснят свиоята версия на събитията. Стив Брус вече потвърди за интереса към Ба, но от „Ъптън Парк" завиха, че Съндърланд се е опитал да договори личните условия на нападателя.

- Нюкасъл е отклонил първоначалното предложение на Ливърпул за продажбата на испанския полузащитник Хосе Енрике. 25-годишния играч вече заяви намерението си да напусне „свраките", откъдето обаче искат за него 15 милиона паунда, което се разминава значително с предложението на Ливърпул от 4 милиона в британска валута.

- В същото време, голяма част от британските издания публикуваха информацията, че Нюкасъл може да продеде през това лято полузащитника Джо Бартън, който както стана известно, няма да продължи договора си с клуба от „Сейнт Джеимсис Парк".

- Манчестър Сити е фаворит за подписа на централния защитник на Болтън и националния отбор на Англия Гари Кейхил, предлагайки за играча 20 милиона паунда плюс 24-годишния защитник Онуоа.

- Челси е близо до сделка с един от най-високо котираните играчи в първенството на Белгия - Ромелу Лукака, както и на 19-годишният Кевин де Брюн от Генк. Общата трансферна стойност на двамата е 34 милиона паунда.

- Агентът на френския нападател на Реал Мадрид Карим Бензема опроверга слуховете, че вече е провел преговори с лондонския Арсенал за възможен трансфер на клиента му на „Емирейтс".

- Норич е заинтересован от подписа на 32-годишния полузащитник на Хъл Сити Булард, както и на 22-годишния нападател на Евертън Воен.

- 20-годишният нападател на Блекбърн Хойлет потвърди намерението си да подпише нов договор с клуба.

 

90